top of page

BELBIN
WORKSHOP
TEAMEKNEK

A Belbin csoportszerep teszt alkalmas már működő, vagy épp kialakítandó csoportok feladatkiosztásának optimalizálására is.

 

Ilyenkor  előzetesen minden csoporttag kitölti a tesztet, elkészülnek a riportok majd az egyéni kiértékelések mellett  közösen kerül feldolgozásra a csoport riport, amely a tesztek alapján készül el. Remek alkalom egymás erősségeinek megismerésére és a csoport munkájának összehangolására.

 

Leaders of Tomorrow - Belbin csoportszerep riport workshop

Corvinus Egyetem, Budapest, 2022

Részletek a visszajelzésekből
 

„A téma nagyon jól támogatta az önismeretemet, sokat tanultam belőle. Segített megérteni a saját működésemet a csoportban. Ezt nagyon jól támogatta a Belbin teszt, illetve Judit medialasa, aki igazán hitelesen tudta felvezetni a témát es értelmezni az eredményeket. Külön jó lehetőségként tekintek arra, hogy egyéni alkalmakon is lesz lehetőségünk Judittal átbeszélni az eredményeinket.”

 

„Talán ez az alkalom volt számomra a leghasznosabb, de ez természetesen nem vesz le a többi alkalom értékéből sem :)
Ennek azt gondolom az az oka, hogy a cégünknél gyakorlatilag semmilyen visszajelzési vagy teljesítmény értékelési kultúra nincs, gyakorlatilag a "nincs hír az jó hír" elven mindenki teszi a dolgát szó nélkül, és nem nagyon kap visszacsatolást. Így ez a körülmény volt talán a legfontosabb abban, hogy nagyon kíváncsi voltam a Belbin teszt eredményére, főként az érdekelt, hogy lesz-e különbség a saját magamról alkotott kép és a többiek által tett értékelés között. Természetesen voltak különbségek, de talán nem túl szignifikáns, még majd Judittal tervezek külön konzultációt, így ilyen szempontból nekem ez a teszt nagyon hasznos és ugyanakkor jó visszajelzés is volt.
Elolvasva a részletes elemzést, azt gondolom, hogy volt benne jópár gondolat, amire a jövőben jobban oda fogok majd figyelni a munkám során.”

 

„Talán az eddigi legérdekesebb találkozó volt az eddigiek közül. Érdekes volt, hogy hogyan igazolta vissza a Belbin az eddig tapasztalakat / tanultakat, illetve az is, hogy milyen további kérdéseket hozott a felszínre (mit gondolok magamról / mások mit gondolnak rólam tengelyen)”

 

„Azt gondolom, hogy ez az előző óra volt az önismereti szekció koronája. Említettem, hogy a képzés során komfortzónáról komfortzónára vándoroltam és ennek volt egy olyan utóhatása, hogy úgy éreztem magamat, mint a kártyavár ledöntés után. bizonyos lelki értelemben elértem egy furcsa állapotot.
Darabok a földön, de a tudás a felrakáshoz sokat mélyült, melyet a képzésen átbeszéltek, az olvasottak, illetve a Belbin eredmények közös erővel formálnak.”
 

„Nagyon tetszett ez az alkalom. Eddigiek közül biztosan a legjobbak között van. Már alapból megmozgatott a Belbin teszt kitöltése és röviden beszélgettem az alkalom előtt is a többi "vendégkitöltőmmel". Ebből adódóan bizonyos percepciókkal mentem neki az alkalomnak, amik ezúttal nem váltak be. De ez nem is baj, így sikerült értelmeznem, hogy a saját szituációmban mit jelent a Resource Investigator szerep.”
 

„Teljesen lenyűgözött az alkalom. Judit gyakorlatai és magyarázatai nagyon jók, érthetőek voltak. Maga a téma és a teszt nagyon sokat segített abban, hogy megértsem a jelenlegi helyemet a környezetemben. A korábbi témák mellé ezt szerintem mindenképp érdemes megtartani mert az önismeret mellé fontos, hogy ez hogyan kapcsolódik a csoporthoz. A teszttel már találkoztam korábban, de ahhoz képest a mostani alkalom fényévekkel előrébb volt. Sokat segített abban, hogy a céljaim elérését és a terveimet úgy igazítsam, hogy azok tényleg elérhetők legyenek, hiszen a csoportban betöltött helyem ebben erősen meghatározó.
A teszt nagyon tetszett, voltak meglepő és kevésbé meglepő részei is az eredménynek, mindenképpen lesz mit átgondolnom még hosszabb távon az olvasottak alapján.”

bottom of page